Mörka krafter bakom media och litteratur

Adlibris sålde nazistpropaganda på grund av mörka krafter

Adlibris som är ett stort företag med över 10 miljoner böcker i deras sortiment fick in för ett tag sen böcker som ansågs innehålla nazistpropaganda. Med tanke på att Adlibris har såpass många böcker och får in 75 000 nya titlar i månaden så har de ingen möjlighet att kontrollera och läsa igenom varenda bok innan de lägger ut de på nätet för försäljning. Därav har det skett att de har sålt nazistisk och antisemitisk litteratur, för hade de kontrollerat varenda bok hade de givetvis inte tagit in dessa typer av böcker.

Adlibris berättar i intervjuer att de blir uppmärksamma och kontrollerar en bok när de själva uppmärksammas av en titel eller att någon av konsumenterna reagerar på böckerna. Adlibris uppmärksammade bland annat flera böcker som såldes av Logik förlag. Det förlaget är närstående med Svenskarnas parti som nazistiska, vars ägare vid namn Björn Björkqvist berättat att han ställer upp för Svenskarnas parti i kommunvalet. Det Logik förlag gör är att översätta nazistiska böcker och har sedan fått in de på Adlibris hemsida. Ett exempel på en sådan bok är ”Kampen för nordisk frihet” som är skriven av högerextremisten och antisemiten David Duke som är amerikan. Författaren David Duke har tidigare lett Ku Klux Klan. Logik förlag har även gett ut historieförfalskade böcker om och från andra världskriget som Adlibris hade på sin hemsida ett tag innan de uppmärksammade titlarna och tog givetvis bort böckerna. ”Jägaren” är ytterligare en bok som Adlibris sålde ett tag som kommer från Logik förlag. Den boken är extra populär i vit makt-miljön och den handlar om Oscar Yeager som är ensam och kämpar mot staten genom mord av olika slag. Han skjuter bland annat personer som råkar vara kära i en annan person med annan hudfärg än ljushyad, vilket är helt ofattbart och sjukt. I boken är Oscar Yeager en övertygad antisemit. Författaren till ”jägaren” är en nazist vid namn William Pierce. William är även en grundare till nazistorganisationen National Alliance som är amerikans. ”Jägaren” är inte Williams enda bok utan han har även skrivit andra som exempelvis The Turner Diaries och har inspirerat många personer som bland annat Oklahomabombaren Timothy McVeigh vid terrorattacken dog 168 personer. Den boken är en roman som fungerat som en slags manual eller beskrivning för terrorism inom vit makt-miljön och har kallats för ”terroristbibeln” av FBI. Bara det säger ganska mycket om hur sjuk den boken är.

 

Egna presentationer på Adlibris

När en bok kommer in på Adlibris hemsida så får förlaget själva skicka med en beskrivning av boken. Det gör att de själva kan skriva de på ett sätt så det inte lika enkelt upptäcks som nazister, med tanke på att Adlibris inte läser igenom presentationerna och beskrivningarna av böckerna innan de lägger ut dem till försäljning. Som sagt så tar Adlibris givetvis bort böckerna och titlarna så fort de får reda på att en bok innehåller rasistiska åsikter eller liknande.